NEWTONE ONLINE voor zelfbouw van gitaar effecten

U bent hier: Home > Technische vragen > Off board aansluitingen

Off board aansluitingen

Op de meeste sites voor zelfbouw gitaar effecten staat wel uitgelegd hoe je het effect moet bouwen maar er wordt meestal aangenomen dat de bouwer al weet hoe hij de aansluitingen naar de in- en outputbussen etc. moet maken.

Vooral voor beginners is dit toch nog wel eens ingewikkeld. Daarom hierbij een bedradingschema dat als basis kan dienen voor vrijwel alle zelfbouw projecten.

In dit schema wordt uitgegaan van een True Bypass schakeling met status LED en gebruik van een DC aansluitbus. Tevens nemen we aan dat het effect de negatieve pool als massa gebruikt.

Benodigdheden:
1 batterijclip
1 DC bus
1 stereo jack bus
1 mono jack bus
1 led met voorschakelweerstand
1 3PDT voetschakelaar


Uitleg:
Algemeen:
rode draden voor stroom, zwarte draden voor massa, groene draden voor input signaal, paarse draden voor output signaal. Uiteraard bent u voor uzelf vrij in het kiezen van de kleuren.
Batterijclip: de rode draad gaat naar de DC bus, de zwarte draad gaat naar de 'ring' aansluiting van de stereo input bus. Hiermee wordt bereikt dat de stroomvoorziening van het effect is uitgeschakeld wanneer er geen stekker in de input bus is gestoken.
DC bus: Deze heeft een interne schakelaar, wanneer er geen DC stekker is ingestoken zijn de twee rode draden verbonden en wordt dus in feite de batterij als stroomvoorziening gebruikt.
LED: We hebben hier de voorschakel weerstand los getekend, vaak zul je deze op de effect schakeling zelf onder kunnen brengen. Let bij de LED op dat de rode (+) draad aan het lange pootje van de LED komt.

Er zijn nu ook BC108A BC108B en BC108C metal can transistors verkrijgbaar in de webwinkel.

We hebben een batch OC44 transistors gevonden van uitmuntende kwaliteit. Deze zijn via de webwinkel te verkrijgen.

 

(c) 2019 Newtone VOF
Powered by CMSimple | Thanks to: ge-webdesign.de | Login

nach oben