Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: Stroomtoevoer onderbreken  (gelezen 2743 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Stroomtoevoer onderbreken
« Gepost op: 4 mei 2009, 16:47:49 »
Hallo,

Als ik de stroomtoevoer van mijn batterij wil onderbreken met een minischakelaar, doe ik dat dan aan de + of de -?

Bedankt,
P-Five

Offline ~arph

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 882
    • f r i e d a i r . c o m
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #1 Gepost op: 4 mei 2009, 16:48:13 »
Dat maakt niet uit.

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #2 Gepost op: 4 mei 2009, 16:50:52 »
Mooi...


bedankt voor de snelle reactie

Offline Auke Haarsma

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1672
  • - TooMuchGear? -
    • Mijn DIY multi-fx project op GN
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #3 Gepost op: 4 mei 2009, 21:21:57 »
Waarom doe je het niet met een swichting dc-bus of een stereo input jackbus? Lijkt mij veel praktischer dan met een extra schakelaar.
Keep on rockin' in the free world.

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #4 Gepost op: 4 mei 2009, 22:43:33 »
Ik gebruik geen jacks en geen DC bus... vandaar.

Ik wil 4 aan/uit schakelaars met statusled in één behuizing maken om mijn Mesa Ampswitcher mee te switchen. Gewoon met een 4-voudige flatcable met aan het einde 4 jacks... De Ampswitcher zelf heeft al 4 statusleds dus misschien laat ik het inbouwen van de leds in het pedaal achterwege...

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #5 Gepost op: 5 mei 2009, 13:11:03 »
Ik wil onedrstaand schema gebruiken. Ik gebruik een schakelaar met led om de stroom aan en uit te schakelen.

Klopt deze opzet?
Kan ik 5 leds voeden met 9v?

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #6 Gepost op: 5 mei 2009, 14:38:12 »
Waarom doe je het niet met een swichting dc-bus of een stereo input jackbus? Lijkt mij veel praktischer dan met een extra schakelaar.

Zou dit dan kunnen? Kan ik de stroom zo over 4 weerstanden en leds verdelen?
Met Jackinput 1 schakel ik de stroom in. Klopt de aarde op deze manier?

Offline Auke Haarsma

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1672
  • - TooMuchGear? -
    • Mijn DIY multi-fx project op GN
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #7 Gepost op: 5 mei 2009, 14:40:46 »
zou moeten werken volgens mij.

Wellicht nog een cap bij de 9V van zeg 10uF, tegen het ploppen?
Keep on rockin' in the free world.

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #8 Gepost op: 5 mei 2009, 14:46:26 »
zou moeten werken volgens mij.

Wellicht nog een cap bij de 9V van zeg 10uF, tegen het ploppen?

Als een leek/beginner wil weten waar hij die CAP moet plaatsen...?
Waar in het schema moet ik die dan aansluiten?

Trouwens, de Amp Switcher is intern al behoorlijk tegen 'ploppen' beveiligd...

Offline Auke Haarsma

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1672
  • - TooMuchGear? -
    • Mijn DIY multi-fx project op GN
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #9 Gepost op: 5 mei 2009, 14:48:17 »
plaat m gewoon over de voeding. + op 9V, - van de cap op GND.

t zal wel niet nodig zijn, maar tis een kleine moeite ;)
Keep on rockin' in the free world.

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #10 Gepost op: 5 mei 2009, 15:57:47 »
plaat m gewoon over de voeding. + op 9V, - van de cap op GND.

t zal wel niet nodig zijn, maar tis een kleine moeite ;)


Hoi Auke,

Dan ga ik hem zo maken...
Nog een laatste check...? Klopt het zo?

Offline Auke Haarsma

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1672
  • - TooMuchGear? -
    • Mijn DIY multi-fx project op GN
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #11 Gepost op: 5 mei 2009, 15:58:42 »
Yup!
Keep on rockin' in the free world.

Offline ~arph

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 882
    • f r i e d a i r . c o m
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #12 Gepost op: 6 mei 2009, 08:52:53 »
Nice, waar heb je dat mee getekend?

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #13 Gepost op: 6 mei 2009, 09:39:11 »
Nice, waar heb je dat mee getekend?

Adobe Illustrator...

Offline P-five

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Stroomtoevoer onderbreken
« Reactie #14 Gepost op: 21 mei 2009, 18:06:36 »
Ik heb de schakelaar gemaakt volgens mijn eigen getekende schema. Hij doet het perfect.
Dit zijn de specificaties:
Behuizing: Kastje van Fischer (Display.nl)
Bedrukking: gewoon een zwart/wit laserprint met daaroverheen zo'n plastic opbergmapje.
Geheel voorzien van dubbezijdig plakband en opgeplakt.
Leds: Blauw met 4.7K voorschakelweerstand (nog erg fel hoor)

Bijgaand wat foto's