Ik ben het met Flo eens dat je heel veel basiselektronica tegenkomt.
Toen ik me een paar jaar geleden meer in muziekgerelateerde electronika begon te verdiepen vond ik het ook lastig om gerichte basiskennis op te doen.
Ik heb even snel door je link heengebladerd, en denk dat je er veel aan zult hebben als je even doorbijt en jezelf de kennis eigen maakt.
Persoonlijk vond ik het erg leerzaam om met opgedane kennis aan de gang te gaan. Enerzijds door zelf schakelingen te ontwerpen en anderzijds door schakelingen in bestaande ontwerpen te vinden en aan te wijzen en eventueel te tweaken.
Op een gegeven moment wordt het makkelijk om de functie van ieder component in effect-schema's te begrijpen, en soms hoor je hoe een schema ongeveer klinkt door er alleen naar te kijken.
Gitaareffecten zijn erg leerzaam, omdat alles mag, ze stellen weinig eisen aan je vaardigheden... Het werkt of het werkt niet, het klinkt , of het klinkt niet, en dan nog is dat laatste soms net wat je zoekt
Bij versterkers gaan dingen als vermogen, bias, stabiliteit veel meer een rol spelen, sommige kleine foutjes kunnen dan behoorlijk smeulende gevolgen hebben... (been there, got the T-shirt
)
Voor gitaar gadgets heb ik in het begin veel geleerd van Craig Andertons 'electronic projects for musicians'. Moet ook pdf van te vinden zijn...
http://www.amazon.com/Electronic-Projects-Musicians-Craig-Anderton/dp/0825695023Voor buizen techniek is Merlin Blencowe onmisbaar:
http://www.valvewizard.co.uk/ Veel solid-state amp info vond ik hier, staat ff op mn dropbox:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/23071527/solidstate_guitar_amplifiers_teemu_kyttala_v1.0.pdf