NEWTONE Winkel > Aankondigingen

Echotapper eTAP2HW kits

(1/3) > >>

Gert-Jan:
Dag Allemaal,

Vanaf nu is de eTAP2HW verkrijgbaar in kit vorm.
De eTAP2HW is een ontwerp van Peter Verbruggen (website www.echotapper.nl )

Het is een gitaareffect dat een emulatie geeft van de eerste tape- en diskecho apparatuur. Deze effecten zijn een integraal deel van het geluid van de gitarist (Hank B. Marvin) van de band The Shadows. Peter Verbruggen geeft gehoor aan de vraag naar een compacte en betaalbare zelfbouw oplossing om het geluid van de dure en onderhoudsgevoelige originelen te vangen. Het resultaat is een fijne set tape- en diskecho emulaties die een must zijn voor mensen die als The Shadows willen spelen, maar ook voor liefhebbers van de onregelmatige timings die de oude echo’s eigen zijn. De volgende echo-apparatuur is geëmuleerd:

•   Meazzi Echomatic-I model ‘J’ Classic
•   Meazzi Echomatic-I model ‘F’ Classic
•   Meazzi Echomatic-II Bank
•   Meazzi Echomatic-II Classic
•   Vox LongTom Classic
•   Roland model 301 Mode 5
•   Er is nog een aparte stand voor reverb en/of tremolo

Peter Verbruggen heeft eerst een wereldwijd veel gebruikte software versie ontwikkeld voor deze emulaties (een vst plugin genaamd eTap2) en nu ook een hardware versie om in een live-situatie te kunnen gebruiken. Aan de hand van studies naar opnames van The Shadows zijn de timings van de echo’s zeer nauwkeurig nagebootst alsook de zogenaamde wow en flutter die de oude apparatuur eigen was. Hiervoor heeft hij gebruik gemaakt van een zelf te programmeren chip, de FV-1. Deze wordt plug and play geleverd in de vorm van het SKRM-dochterbord.
Om de vintage apparatuur zo goed mogelijk te benaderen en ook de karakterestieke buizensound te vangen is extra aandacht besteed aan de pre- en postamp sectie. Er is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de zogenaamde Fetzer Valve om bepaalde harmonischen te creëren.

De eTap2HW is voortdurend in ontwikkeling, en vanuit Newtone hebben wij ons voorgenomen een volledig basispakket samen te stellen om een werkend effect te kunnen bouwen.
Het wordt de beginnende bouwer afgeraden zich aan dit pakket te wagen, omdat enige basiskennis en vaardigheden vereist zijn. Het pakket is ontwikkeld om door wat meer gevorderde bouwers met standaard gereedschap gemaakt te kunnen worden.

Heel veel dank aan Peter Verbruggen en Matthijs Snijders voor het mogelijk maken van dit project.

Buzzel:
Ooohh tof! Die gaat deze zomer gebouwd worden!

Super dat jullie dit ook in de winkel toevoegen.

Edit: even vlug de handleiding doorgelezen, en dat ziet er goed uit!

Bruina:
TOP!!! Gaat net als bij Buzzel op het to do lijstje.

gvm:
Super project. Ik heb een paar weken terug de onderdelen besteld en vanmiddag het project voltooid, Geweldig pedaal waar ik wel een paar uurtjes zoet mee ben om alle mogelijkheden te proberen.
Ik zag op de echotapper site ook informatie over andere varianten van dit pedaal, daar ga ik me binnenkort eens in verdiepen en kijken wat er nog meer uit te halen valt.

Complimenten trouwens voor de bouwbeschrijving van dit pedaal. Alles staat stap voor stap beschreven, en op zo'n duidelijke manier dat er eigenlijk niets fout kan gaan als je de beschrijving goed opvolgt.

hier mijn versie van de echotapper:


en even een klein stukje meegespeeld met een backing-track van Apache van the Shadows die ik op youtube vond om de echotapper te testen: https://soundcloud.com/geertvm/echotapper-demo

Andreas:
Dag,

Wow, wat een geweldige afwerking!!
En ook een leuke geluidssample.

Andreas

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie