NEWTONE Doe het zelf forum > Gitaar en Bas

Modden van een Strat

<< < (2/4) > >>

Buzzel:
Ik weet zo niet waarom aluminium minder geschikt zou zijn. Tis veel goedkoper.

Daarnaast al je pedalen zitten ook in aluminium behuizingen. Die zijn ook prima geshield.

Joosdt27:
Prijstechnisch is het inderdaad ook veel gunstiger.
Ik denk dat we dat eerst maar eens gaan proberen. Als we dan niet het gewenste resultaat krijgen, kunnen we altijd nog overstappen op koper.

Heeft iemand verder ervaringen met Treble bleed mod?
Of iets met de tone? Of cap waardes?

Zit zelf ook al wat te lezen op singlecoil.com

Bruina:
De treble bleed is een mod die ik op twee gitaren heb zitten en op de rest niet. Als je het volume van je gitaar wat dicht draait gaat dit , zonder treble bleed, altijd wat ten koste van je (hoge) toon. Door een weerstand en condensator parallel aan te brengen op je volume pot voorkom je dat de tone bij het dichtdraaien van de volume potmeter wat "muddy" gaat klinken. Als je dus veel met je volume pot speelt (voor meer, minder volume/oversturing) is deze mod dus best wenselijk. Het verschil is voor mij iig duidelijk waarneembaar. Daar komt bij dat de tone als je volume pot helemaal open is, niet anders is dan zonder treble bleed. Dus eigenlijk heb je niets te verliezen met deze mod mi.

 

Buzzel:
Ik vind het smeuïge geluid van een wat dicht staande volume knop daar in tegen dan wel weer mooi. Tis maar net wat je mooi vindt.

Ik heb daarin tegen wel weer een trebble bleed op een van mijn vesterkers zitten. Hetgeen ik weer wel gunstig vindt zeker met reactie op pedalen (een big muff klinkt héél anders).

Burny Lawsuit:

--- Citaat van: Buzzel op 16 december 2014, 13:03:27 ---Ik weet zo niet waarom aluminium minder geschikt zou zijn. Tis veel goedkoper.

Daarnaast al je pedalen zitten ook in aluminium behuizingen. Die zijn ook prima geshield.

--- Einde van citaat ---

Koperfolie heeft een veel betere electrische geleiding dan alu-folie, of de eveneens veel gebruikte geleidelak. Je pickups brommen wel degelijk minder met koperfolie dan met één van de andere twee opties. Ook zal de gitaar met koperfolie bekleed minder muf klinken dan die met alu-folie. Daarbij komt dat je elk stukje aangebrachte afschermingsfolie met elkaar moet verbinden en op aarde moet aansluiten voor een goede werking. Dat kan bij koperfolie simpelweg door elk aangrenzend of overlappend stukje met een drupje soldeertin te verbinden (edit) en dan met één draadje naar aarde te gaan.

Dat pedalen prima afgeschermd zijn is schijnbaar het geval. Dat kan eigenlijk ook beter als ze met koperfolie zouden worden bekleed. In high-end audiocomponenten wordt niet voor niks met koper gewerkt en niet met aluminium. Maar het ontstoren van een een pedaal gaat doorgaans een stuk simpeler door het plaatsen een voedingsfilter. Iets dat in de meeste pedalen wel is aangebracht. In dat geval is de afscherming van de alu-behuizing voldoende.

Gitaarelectronica is meestal passief en kent een dergelijke filtering niet. Dus moet je bij de bron beginnen met zo goed mogelijk materiaal mijns inziens.
Ik zeg dus niet dat alufolie (of geleidelak) niet werkt, alleen maar dat koperfolie beter werkt.

Een treblebleed gebruik ik ook. Maar ik heb wel gemerkt dat het de "feel" van je potmeter beïnvloedt. Je zult opnieuw moeten wennen aan hoever je potmeter dicht moet om een bepaalde volume/vervormingsvermindering te bewerkstelligen. Ik vond het de moeite van het proberen waard.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie