Algemeen > Off Topic

Computerspeakers van voeding voorzien

(1/2) > >>

Skyflyer:
Hoi

Ik heb deze computerspeakers gered van de sloop.

Deze kregen voeding van de monitor waar ze aanhingen. Nou wil ik eigenlijk weten hoe ik ze weer op voeding kan aansluiten. Ik heb een adapter van newtone die je op 12 volt kan zetten. De speakers vragen 16 volt. Is dit mogelijk?

Bestaat er een soort verlengkabeltje voor tussen de speakers en een adapter? Op Conrad kan ik het niet vinden. De aansluiting van de speakers is zo'n plugje van 5,5 mm buitenkant en 2.10 mm binnenkant. Dit past dus precies op de dc-bussen (adapter aansluiting) zoals we die voor effectpedalen gebruiken. 

Met andere woorden, het plugje aan de speakers is hetzelfde als aan de adapter.Buzzel:
Let er ten eerste op dat deze speakers center positive zijn. Meeste effect pedalen (en bij behorende adapters) zijn center negative.

Kan je aan dit symbool zien:


De plus en de min moeten dus waarschijnlijk omgedraaid worden.

De speakers zijn 5Watt (als ik het goed kan zien). Dus je hebt een adapter van 320mA (312.5mA eigenlijk) nodig. Omdat jij wat minder volt hebt kan dat nog wel eens wat hoger uitvallen. Het gebruiken van een te laag voltage zal hier niet schadelijk zijn. Het is wel mogelijk dat het gewoon niet werk of dat hij zachter gaat dan je zou willen. Het is altijd het proberen waard natuurlijk!

Ik kan zelf zo ook geen female-female DC verlengkabel vinden. Misschien kan je de kabel van de speaker vervangen voor een langere die dan meteen een female aansluiting heeft?


Skyflyer:
Bedankt voor het meedenken.

Wat betreft de polariteit, de adapter heeft van die verwisselbare stekkertjes, zodat je de polariteit kunt wisselen.

Op de adapter staat trouwens 1000mA. Kan ik deze dan niet gebruiken? Of is dat juist goed? Het is deze adapter http://www.newtone-online.nl/catalog/product_info.php?cPath=59&products_id=386
Ik heb nog wel een andere adapter die je op 12 volt kan zetten waar 300mA op staat maar deze gaf een lichte brom aan een gitaareffect dus gebruik ik niet echt meer.

Of het volume van de speakers zachter zal zijn of het niet werkt is niet erg, ik wil het idd. gewoon proberen.

Ik zat te denken, kan ik niet twee van zulke met elkaar verbinden en ergens inbouwen, bijvoorbeeld een fotorolletjes-doosje:


Of anders het plugje aan de speakers afknippen en dan zo'n dc aansluitbus eraan zetten. Alleen weet ik dan niet welk draadje de + en welke de - is.

Skyflyer:
Als ik het goed lees is 1000mA dus juist goed.

Wat betreft het vervangen van de kabel voor een andere.. het zit allemaal goed afgesloten en geen schroef te bekennen dus zou grof moeten gaan worden om het open te maken en dan beschadig ik het dus ik wacht daar liever nog mee als iets van bovenstaande ideeen kan.

Buzzel:
1000mA is juist goed! Dit kán de adapter leveren, maar dit hoeft niet.

Je kan inderdaad twee DC bussen aan elkaar maken voor een Female-Female verlengkabeltje. Als je er voor zorgt dat het geheel netjes is geďsoleerd (met behulp van stukjes krimpkous en isolatie tape) lijkt me dit prima.

Heb je overigens al gekeken of de schroef van de behuizing niet onder de sticker zit? is wel vaker zo.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie