Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop  (gelezen 6262 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Gepost op: 15 maart 2016, 23:44:54 »
Ik maak bij deze even een nieuw topic aan, ik ben namelijk een beetje afgeweken van mijn vorige topic "simpele loopswitcher"
En programmeerbare loopswitcher is met mijn beperkte elektronica kennis te hoog gegrepen .  Maar iom "surfreak"die mij tot nu toe erg heeft geholpen kom ik toch op een heel mooi alternatief.  Ik wil een TS, voor meer gain tijdens de solo's  in bandformatie en een EP booster voor meer volume in de effectloop met 1 footswitch uit en aan kunnen zetten.  Een TS voor de versterker geeft alleen maar meer gain en weinig volume toename waardoor ik slecht door de mix kom, vandaar ook een booster na de preamp voor meer volume.
Hieronder heb ik een opstelling/tekening gemaakt en hoop dat het zo gaat werken.  Surfreak heeft een mooie schets gemaakt die ik hopelijk goed heb uitgewerkt. ( zie onder).............Hierover heb ik nog een paar vragen.

@ Surfreak Bij 4DTP footswitch:  klopt het dat punt 3 - 4 en 7 - 12 onderling aan elkaar verbonden zitten?

Hoe en waar kan ik een Led aanbrengen?


Hoe kan ik Led plopping bij in schakelen voorkomen?

Wanneer Footswich is uitgeschakeld is het dan nog true bypas?


Ik hoop dat er iemand is die op mijn vragen antwoord kan geven zodat ik kan gaan bouwen !

Offline surfreak

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #1 Gepost op: 16 maart 2016, 08:18:54 »
Goeiemorgen Andries,

Ten eerst, je hebt de schets bijna gelijk overgenomen :D, de schakeling met de EP is iets anders, maar dit gaat volgens mij wel werken.

En je eigen schakeling te begrijpen lijkt mij handig dat je het signaal volgt.
de schakeling werkt in stand 1 : pin 2 naar pin 1, stand 2: pin 2 naar pin 3... enz.
Begin bij je gitaar  ::)

Als je dit doet kun je zelf al antwoord geven op de volgende vragen:
1:  Bij 4DTP footswitch:  klopt het dat punt 3 - 4 en 7 - 12 onderling aan elkaar verbonden zitten?
2: Wanneer Footswich is uitgeschakeld is het dan nog true bypas?

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #2 Gepost op: 16 maart 2016, 16:40:09 »


En je eigen schakeling te begrijpen lijkt mij handig dat je het signaal volgt.
de schakeling werkt in stand 1 : pin 2 naar pin 1, stand 2: pin 2 naar pin 3... enz.
Begin bij je gitaar  ::)



Volgens mij begin ik het redelijk te begrijpen,  loop alleen vast bij pin 7-12.   Pin 3-4 loopt het signaal door bij uitschakeling.
Met Google zitten zoeken voor het aansluiten van een Led bij een 4DPT schakeling, tot nu toe nog niets kunnen vinden.

@surfreak...ik kan niet achterhalen wat ik in mijn schema anders bij de EP heb zitten tov jouw schets

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #3 Gepost op: 16 maart 2016, 22:38:55 »



@surfreak...ik kan niet achterhalen wat ik in mijn schema anders bij de EP heb zitten tov jouw schets

Send en Return bij  EP omdraaien ?  :)
« Laatst bewerkt op: 16 maart 2016, 22:43:03 door Andries »

Offline surfreak

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2016, 11:49:27 »
Klopt, zowel van het effect als het signaal binnen komt.

Het verschil is nu dat bij uitschakeling de een de input op ground zet en de ander de output.

Als het goed is weet je nu ook:
- dat het geheel true bypas is.
- dat pin 3-4 en 7-12 aan elkaar verbonden zit.

En verder zie ik geen oplossing voor een led.

En ledplopping zou dan niet kunnen omdat er geen led wordt ingeschakeld?  ::)

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2016, 18:18:47 »
Dan moet ik het maar zonder Led gaan doen.  Ga er nog een ingangsbuffer tussen zetten. Eerst even kijken en meten wat voor een behuizing ik ga gebruiken.  Enorm bedankt voor je hulp!

Offline surfreak

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 44
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #6 Gepost op: 18 maart 2016, 14:26:09 »
Ben benieuwd :)

hou je ons wel op de hoogte?
en natuurlijk foto's  ::)

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #7 Gepost op: 18 maart 2016, 15:40:00 »
Uiteraard!....eerst proberen een defecte green mile te repareren, dan ga ik met de looper aan de slag. :)
« Laatst bewerkt op: 18 maart 2016, 15:54:43 door Andries »

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #8 Gepost op: 16 december 2017, 18:15:33 »
Eindelijk alles in elkaar gezet en de schakeling werkt!
Ik zit nog alleen met het probleem dat ik niet weet hoe ik een led moet aansluiten.
Ik werd getipt over millenium bypas, maar op welkpunt sluit ik de control draad dan aan en gaat dit werken?
Kan iemand mij op weg helpen?

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8402
  • teveel info...
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #9 Gepost op: 16 december 2017, 18:42:55 »
Ipv Milenium bypass zou je iets anders kunnen doen....
De booster in je FX lus heeft eigenlijk geen true bypass nodig aangezien je FX lus Send (waarschijnlijk) actief en laag-ohmig is.
Je kunt bij bijvoorbeeld alleen Return schakelen tussen Send en booster uitgang, en de booster ingang altijd aangesloten laten op de Send.
Dan hou je 1 schakelaar van de 4pdt over om een LED aan/uit te zetten.
« Laatst bewerkt op: 16 december 2017, 18:47:57 door Flo »

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #10 Gepost op: 16 december 2017, 21:22:30 »
Flo, ik kan mij niet geheel inbeelden hoe ik dit dan zou moeten aansluiten. En staat mijn booster dan niet altijd aan, ook in de bypass?

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #11 Gepost op: 18 december 2017, 17:40:52 »
Bedoel je zoiets?

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8402
  • teveel info...
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #12 Gepost op: 19 december 2017, 13:39:59 »
Euh... Bijna! ;D

Return -> 11
Send -> 12
Booster Out -> 10
Booster In -> Send

Aarde -> 8 & 9
LED kathode -> 7
1k serie weerstand van LED anode naar +9V.

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 424
  • Quo
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #13 Gepost op: 19 december 2017, 15:26:14 »
Dank je! :), Wat denk je heb ik kans op een led plop?  Cap + weerstand naar aarde?
« Laatst bewerkt op: 19 december 2017, 15:57:50 door Andries »

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8402
  • teveel info...
Re: Looper, 1 pedaal voor amp en 1 pedaal in effectloop
« Reactie #14 Gepost op: 19 december 2017, 21:58:28 »
Euh nee ik verwacht het niet... Eerst maar proberen? Kan altijd nog een condensator over de weerstand geplaatst worden...