NEWTONE Doe het zelf forum > Gitaar en Bas

60Hz hum? Slecht geaarde gitaar?

<< < (5/6) > >>

Burny Lawsuit:
Dat is idd bijzonder en heb ik nog niet eerder gezien. Meestal is de lijm van de diverse folies niet geleidend en de reden om dan voor koper te kiezen is dat je erop kunt solderen. Doorgaans meet alu wél wat weerstand en koper niet.  Als alu wel voldoet als afscherming kun je in elk geval naar de bouwmarkt. Voor koperfolie moet je al naar een speciaalzaak en ben je ook wat duurder uit. Maar neem wel ff een multimeter mee naar de bouwmarkt, ik ben nog niet overtuigd dat alle verkrijgbare alufolie goed geleid. 😉


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

fth.vanhelvoort:
Klopt Burny, in de bouwmarkt zijn diverse soorten alu tape. Je ziet haast geen verschil maar de goede tape zit op een papieren ondergrond die je moet verwijderen. Ik meet met mijn dmm helemaal niets aan weerstand. Ook wanneer ik twee uiterste punten in de uitholling na meet. alles nul ohm. Verbinden doe ik met schroefjes door de folie in het hout want idd je kunt niet solderen hierop. Het alu geleidt dus in mijn perceptie is dat voldoende voor de kooi van Faraday. Gebruik het ook in versterker kasten. Koperfolie zou misschien wat dikker kunnen zijn maar of dat nog van invloed is weet ik niet.

Hansel:
Alu en koper kan beiden prima voor afscherming.
Koper heeft iets betere eigenschappen, maar we zitten niet in het Giga Hertz bereik te werken, dus in de praktijk voldoen beide materialen meer dan prima.
MITS inderdaad de plakkende laag geleidend is en de banen elkaar iets overlappen Ún ook de deksel mee afgeschermd wordt, dan ben je goed bezig.
Zoals al eerder genoemd; Koper is iets in het voordeel omdat dit materiaal ook nog eens te solderen is met de ordinaire elektronica bout.
Dus hier kan makkelijker een draadje oid. aan gemonteerd worden.
Maar let op, vooral het koper is messcherp, dus druk alleen aan met een spatel of blokje hout iod.
Dit spul gaat als boter door de vingers, dus na een afschermklusje bestaat de kans dat je de rest van de week geen gitaar meer speelt :-\.

Mvg. Hans

Telekid:
Ik heb goeie ervaringen met anti-slakkentape van de Gamma:

https://www.gamma.nl/assortiment/nortene-kopertape-anti-slakken/p/B436137

Geleidt, soldeert en plakt prima, en is relatief goedkoop. Wel goed op de vingers passen, want het is inderdaad vlijmscherp!

fth.vanhelvoort:
Gaaf Telekid, ga ik ook proberen. Alleen bij de Gamma is het uit het assortiment. maar zal elders ook nog wel te verkrijgen zijn. Bedankt voor de tip

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie