Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: Set PCBs voor Mutron Biphase  (gelezen 2177 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bvanesch

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 19
Set PCBs voor Mutron Biphase
« Gepost op: 16 februari 2017, 20:57:21 »
60 euro voor een komplete PCB-set om een originele Mutron Biphase te bouwen. Het schema is exact hetzelfde als de originele zeventiger jaren, met als enige toevoeging rate-LEDs om van in een oogopslag de frequentie te kunnen zien. De controle-PCB is gesplitst in een aparte audio en LFO PCB en zodanig verkleind(20x30cm naar 6x20cm en 8x20cm) dat hij bijvoorbeeld in een 1U rackunit past, waar ikzelf voor gekozen heb. Maar met wat fantasie is er zeker ook een voetpedaal van te maken inklusief sweep/rate-pedaal.

Het pedaal wekt 100% zoals het origineel:
- bediening phasers A en B
- bediening sweep generators
- phasers aan en uit te zetten met elk willekeurig dubbel latch-pedaal met stereo aansluiting
- sweep/rate pedaalbediening werkt met een expressiepedaal Roland EV-5

Komt uiteraard met alle schemas en een lijst van alle componenten. Voor eventuele vragen ben ik ook altijd beschikbaar.

Dit is een uitgebreid projekt en zeker niet goedkoop. Mijn eigen ervaring is dat het zeer goed te doen is en het resultaat is absoluut fantastisch. De meeste mensen beginnen er niet aan door gebrek aan de PCBs. Nu ik ze zelf maak verkoop ik er graag aan mensen die er aan wilden beginnen maar niet de tijd of geduld hadden om PCBs te etsen. Voor verdere vragen kunt u me altijd mailen.

Deze printen zijn niet voorgeboord! Voorgeboord komt er 20 euro bij(boortjes en tijd!).

Nu ook voor 14 euro per set van 2: lichtdichte huisjes(voetje met deksel) voor de LED/LDR. Op maat gemaakt voor het 14-pins IC-voetje voor op de print(zie foto). De deksel heeft een opstaande rand die binnen de rand van het voetje valt, waardoor er geen licht tussen een kier zou kunnen komen en tevens niet kan verschuiven. Er volgt nog een foto waarop dit beter te zien is.

Verzenden of ophalen in Boxtel.

Groeten, Bram.