NEWTONE Doe het zelf forum > (Buizen)versterkers

Victory Amps The Sherriff 44

(1/4) > >>

Burny Lawsuit:
Ik heb een paar weken geleden op een Friedman BE100 top gepeeld, en was zwaar onder de indruk van de sound dat het ding voortbracht.
In mijn oren is het de ultieme Marshall sound. Maar erg prijzig en voor mij niet bereikbaar.
Nu speel ik met de gedachte om er een versterker bij aan te schaffen dat een vergelijkbaar karakter heeft. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het aanschaffen van een Marshall. Maar ik vind de bouwkwaliteit van die dingen matig en de gebruikte pots ronduit slecht.

Klonen als Ceriatone wekken op YouTube qua sound ook een goede indruk maar ik mis de punch van de BE100 in hun ontwerpen.

Nu kwam ik het merk Victory uit Engeland tegen. En na even zoeken kwam ik bij de Sherriff 44 terecht. Deze levert imo een sound vergelijkbaar met de BE100, maar dan in een voor mij nog betaalbare prijsklasse.
Nu weet ik dat Victory handbedrade kwaliteits-amps levert maar de Sherriff hoort daar niet bij. Op zich heb ik niks tegen amps met een PCB. Mijn Mesa's hebben dat tenslotte ook, en die gaan al jaren zonder grote problemen mee.

Maar ik houd er niet van dat een PCB, zoals bij veel Marshall's, op zijn plek gehouden wordt door de potmeters. Ik heb liever een versterker met een PCB dat stevig verbonden is met het chassis, de buisvoeten niet rechtstreeks op de PCB gemonteerd en de pots bedraad naar de printplaat.

Weet iemand iets over de bouwkwaliteit van Victory te melden? Of heeft iemand ervaring met deze amps?
Alle input is welkom, ook over je eigen ervaringen.....

snofal1951:
Hoi ,Je hebt het over punch. Een versterker is zo goed als zijn voeding (en natuurlijk ook OT) en als zijn buizen !!  Zoek eens uit welke buizen Victory precies gebruikt is mij advies.  ( Ik stam nog uit het tijdperk van echt goed buizen).

 

Burny Lawsuit:
El 34. De service sets die je bij Victory kunt bestellen zijn van JJ. Maar daar zal het niet alleen in zitten. K heb ook een set JJ voor mijn Mesa dc5 top maar in die amp staat het niet garant voor punch. Is wel 6l6 overigens. Dat heeft toch echt met het ontwerp te maken. Zelfs de beste TAD buizen klinken niet in een matig ontwerp.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

snofal1951:

--- Citaat ---Zelfs de beste TAD buizen klinken niet in een matig ontwerp.
--- Einde van citaat ---

Ben ik met je eens maar andersom is ook waar: de best ontworpen en gefabriceerde amp klinkt niet goed met mindere buizen.

Wat ik als goede buizen beschouw zijn of NOS buizen  of geselecteerde nieuwe buizen.  Daarom heb ik zowel een hele reeks oudere buizen en een buizentester.

Oh ja er zijn natuurlijk nog een paar andere componenten die  behoorlijk belangrijk zijn : zoals de kwaliteit van koppelkondensatoren.

Ik hen eens op hun site gekeken en geluisterd en moet zeggen dat ze erg goed klinken. Zowel clean als een mooie leadsound

En ik zag in een amp , Wima caps gebruikt: prima condensatoren !

Burny Lawsuit:
Ja ik vond ze ook goed klinken. Mooi open en rauw en toch voldoende compressie. (Daar komt ook de punch vandaan denk ik.)
Ze hebben in elk geval het karakter dat ik zoek. Met name de EL34 versies.

Wat de buizen betreft:
Meestal koop ik inderdaad geselecteerde buizen en voor de eindtrap ook gematched. Ik experimenteer ook veel met diverse merken en verschillende pre-amp buizencombinaties.

Maar als ik daar geen tijd voor- of zin in heb, koop ik meestal buizen van Tube Amp Doctor. De kwaliteit is goed en hun omschrijvingen dekken doorgaans de lading, zodat je keuze meestal niet teleurstelt.
In het verleden heb ik ook wel gematchde Mesa buizen gekocht, op advies van de fabrikant natuurlijk. In de handleiding van mijn DC5 top stond dat dat belangrijk is voor het biascircuit. Ik dacht dat het hier om autobias gaat. Al weet ik de letterlijke omschrijving niet meer. Waarschijnlijk is het gewoon fixed en levert Mesa gematchde sets met kleine toleranties.
Gematchde sets van andere merken leverden tot nu toe ook geen problemen op. En ik heb die top al sinds 1994. Ik heb me laten vertellen dat het toch zin kan hebben er een regelbare bias in aan te brengen. De amp zou dan minder dozig klinken. Aangezien die amp toch nooit meer weg gaat laat ik dat misschien nog wel een keer doen.
Maar eerst ff sparen voor een Sheriff 44.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie