Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: Victory Amps The Sherriff 44  (gelezen 5535 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Burny Lawsuit

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 1389
 • Rap is just short for Crap!
Victory Amps The Sherriff 44
« Reactie #15 Gepost op: 4 november 2018, 20:26:17 »
Nee de mastervolume zit gewoon vast in het circuit. Maar de plaatsing of volgorde van de trappen is blijkbaar bijzonder. Je kunt daardoor in elk geval het geluid van een “een alles op tien” plexi op een acceptabel lager volumeniveau realiseren. Ik ben helaas niet in staat het op technisch niveau uit te leggen. Ik zal proberen de bron te achterhalen over hoe het nu precies werkt met het oversturen van de diverse trappen. Volgens mij heb ik het van een YouTvbe filmpje van Martin Kidd, één van de ontwerpers bij Victory. Het volume-boost probleem heb ik inmiddels opgelost door een Timmy overdrive in de fx loop te plaatsen. Deze staat aan met een lage level-stand voor slagvolume en als ik hem bypass heb ik solovolume. Dit werkt goed. En qua geluid is het zeker mijn amp. Dát doet ie erg goed.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 4 november 2018, 20:31:37 door Burny Lawsuit »

Offline Flo

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 8373
 • teveel info...
Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Reactie #16 Gepost op: 10 november 2018, 18:46:28 »
Je zou een "transparante" buffer kunnen gebruiken, of een passieve volume knop, in de FX loop i.p.v. een overdrive. Met een OD raak je toch altijd wat laag kwijt, wat je voor een slag-gitaar geluid juist niet wil. Met de Timmy is dat wel al een stuk beter dan met een TS9.

Offline Burny Lawsuit

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 1389
 • Rap is just short for Crap!
Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Reactie #17 Gepost op: 11 november 2018, 22:25:37 »
Dat met de passieve volumepot heb ik meteen toen ik de amp kreeg al geprobeerd. (Ik gebruik deze methode al tientallen jaren op mijn andere amps.)
Dit werkt niet goed bij de Sheriff omdat je bij een teruggedraaide volumepot in de loop ook de nodige drive/gain inlevert. Dus je volume gaat wel omlaag maar je scheurt ook minder. Vandaar dat ik een transparante overdrive gebruik om het gainverlies te compenseren. Net als Dom Hawthorne in dit filmpje demonstreert: https://www.youtube.com/watch?v=tJL609PlKYI&t=246s Werkt voor mij tot nu toe goed. Ook omdat de behoefte aan laag op hoge (gig) volumes wat afneemt.

Wat zou een buffer moeten doen in jouw opinie, Flo? Heb je eventueel een suggestie?

Gisteravond liep ik live echter tegen een nieuw probleem aan. Met een flink oversturende versterker gaan mijn vertragingseffecten bij voorkeur via de fx loop. Ik volg dan deze route:
send>Timmy>gebufferde EA Tremolo>Chorus>Delay>Reverb>return
Als ik dit op deze manier doe heb ik op het totaalgeluid ineens veel minder drive???? Hoe zou dat nu kunnen?
Zou de kabellengte parten spelen?

Omdat ik gisteravond tijdens de soundcheck geen tijd had om dit te verhelpen heb ik alle effecten maar weer zoals gewoonlijk in serie tussen gitaar en pre-amp van de Victory geschakeld.
Gainprobleem verholpen, maar je delay bijvoorbeeld werkt totaal anders met een overstuurde amp.
Wel weer een volvet geluid. Dat was zeker genieten.

Ik ben er wel achter dat de Victory Sheriff geen standaard amp is waar je je bekende trucs voor volume en drive op kunt loslaten. Er valt nog veel te experimenteren.
« Laatst bewerkt op: 11 november 2018, 22:30:55 door Burny Lawsuit »

Offline Flo

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 8373
 • teveel info...
Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Reactie #18 Gepost op: 15 november 2018, 20:50:57 »
Citaat
Wat zou een buffer moeten doen in jouw opinie, Flo? Heb je eventueel een suggestie?
Ik was ff vergeten dat je juist een OD nodig had om het verlies aan vervorming te compenseren, waar je met een cleane buffer / passieve volume pot last van had.
Een buffer moet wat mij betreft alleen van hoge imdedantie naar lage impedantie converteren, zonder klank- of volume-verandering.
Ik had dus Booster moeten zeggen ipv Buffer.
Ik heb verder geen suggestie.

Citaat
Als ik dit op deze manier doe heb ik op het totaalgeluid ineens veel minder drive???? Hoe zou dat nu kunnen?
Ik neem aan dat je met "drive" de vervorming bedoeld.
Ik stel me voor dat er na de FX return, oversturing wordt veroorzaakt. Mogelijk in de fase-draaier die hoogst waarschijnlijk NA de FX loop zit (zoals je geloof ik schreef). Dan heeft het signaal wat uit je effecten komt, en de FX Return in gaat, een lager volume dan zonder de effecten te gebruiken. Kwam de verwachte "drive" weer terug als je de effecten in de FX loop uit zet (bypassed)?

Citaat
Zou de kabellengte parten spelen?
Dat denk ik niet. Bij lange kabels zou ik slechts verlies van hoge frequenties verwachten door de relatief hoge kabel capaciteit, maar geen drastisch volume verlies van het signaal.

Het lijkt erop in het gehele verhaal, dat je last hebt van de vervorming die na de FX loop in de versterker plaatsvind. Ik verwacht dat als je de vervorming alleen door de preamp laat veroorzaken, en niet door de fase draaier, al deze problemen weg gaan. Je moet dan zorgen dat het signaal altijd met hetzelfde lage volume naar de FX Return gaat, zodat de fase draaier buis nooit gaat oversturen. Maar mogelijk vind je dat niet zo goed klinken.

Offline Burny Lawsuit

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 1389
 • Rap is just short for Crap!
Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Reactie #19 Gepost op: 26 november 2018, 21:21:40 »
Dank voor je reactie Flo.
Het lijkt erop dat de loop alleen goed te gebruiken is als je de amp clean afstelt. En inderdaad treedt de vervorming waarschijnlijk na de fx-return op. Maar dat is, zoals je terecht al opmerkt, ook hoe ik wil dat de amp klinkt.
Ik kan er nog een emailtje aan Victory's klantenservice aan wagen. Zij zijn echt op de hoogte van de techniek in The Sheriff. Daar waar ik het met proberen en giswerk moet doen. Of ik het nu met ingeschakelde of met gebypassede effecten probeerde, maakte niks uit. Wanneer ik de vertragingseffecten in de fx-loop inplugde trad het "minder vervormingsverschijnsel"op.
Ik kom er nog op terug.