NEWTONE Doe het zelf forum > (Buizen)versterkers

Toppie

(1/2) > >>

fth.vanhelvoort:
Was alweer een tijdje uit de suizende buizen, dus tijd voor een buizenbouwtje. Ben lekker aan het spelen op mijn Fender Frontman 212(zonder de 212) maar miste toch wat. Daarom besloten om een topje te creeren met een 6V6 eindbuis. Doordat de voedingstrafo's duur en zwaar zijn heb ik een andere optie gekozen. Een DC stepup module van vrienden uit China bracht uitkomst. Kan een spanning van ca 100 tot 300 V leveren met een stroom van max 0,3 Ampere. dat is ruim voldoende voor een kastje van een paar watten. Het geheel draait op een 12 schakelende adapter van 3Amp. Voor de hele voeding ben ik ca 10 euro kwijt! Dat is nog leuk. Een uitgangstrafootje had ik uit een oude bandrecorder gehaald. Schemaatje gemaakt waarbij ik heel goed naar de Fender Super Reverb/Princeton reverb ed heb gekeken. Fender toonstackje erin en klaar. Op MP een sloop mini topje voor 12 euro gescoord (altijd goedkoper dan een kastje uit onderdelen samenstellen) een beetje tin gesmolten en klaar was kees! Nou ja, hier en daar wat probleempjes moeten oplossen maar uiteindelijk is het toch gelukt. Nu staat mijn mooie FenderFrontman zonder 212 stof te happen. lol. Heb even een fotootje en een schemaatje bij gevoegd. En hoe klinkt ut?? Gewoon Fender. Niet hard maar wel heel clean en mooi.

Flo:
Gaaf gedaan! Heb je misschien ook fotos van het chassis en de binnenkant? En een schematje van de voeding die je gemaakt hebt?

fth.vanhelvoort:
De voeding is een spannings pomp uit China. Deze dus:   kun je op ebay vinden.  DC-DC-8-32V-to-45-390V-High-Voltage-Boost-Converter-ZVS-Step-up-Booster-Module. levert geen 0,3 maar 0,2 ampere en gaat tot 390 Volt. Gave apparaatjes hiervoor.
Ik heb alleen nog foto's van het kale chassis en het opgebouwde deel. Ik doe dit soort met de spin verbindingen, zoals de buizen radio's in de jaren 40 werden opgebouwd. Houd niet zo van turrentborden. Maar het wordt wel snel een rommeltje. Gelukkig zitten er niet zo veel componenten in. Hieronder nog wat fotootjes.

Flo:
Bedankt!  8)

fth.vanhelvoort:
Kleine upgrade: Ik was wel gecharmeerd van het eerste bouwsel, vooral de cleane kant klinkt heerlijk. Maar met meer gain ging het geluid toch wat achteruit. Dus ik heb heel goed naar de Ceriatone Lunchbox (mini dumble)  gekeken en het oversturing  deels na gebouwd. De tweede buis had ik er al in zitten dus dat was meegenomen. Schakelaartje aan de achterkant om te schakelen van Clean naar overstuurd kanaal. Heerlijk gelukt. Toch wat wijzigingen in het dumble gedeelte gemaakt want ik vond het wel heel erg dumble klinken (veel mid en compressie) De gain iets verminderd en door kleine wijzigingen toch een heerlijk open high gain geluidje. De toevoegingen van de mid boost (drie standen schakelaar) en de tonestack deels uitgeschakeld geven zeer bruikbare geluidjes. Diverse buizenbakken kun je door de tonestack uit te schakelen een flinke boost geven maar ik vond het verschil te groot en heb een weerstandje er in gebakken die het verschil verkleint. Schemaatje er weer bij. Lekker bezig!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie