NEWTONE Doe het zelf forum > (Buizen)versterkers

Mesa Boogie Triaxis met display of knoppen probleem

(1/4) > >>

Ricotjuh:
Ik heb een Triaxis kunnen overnemen met het volgende probleem:
Het display reageert niet meer op de knoppen. Alle parameters blijven dus ongewijzigd wanneer ik op een van de knoppen druk.
Voor zover ik heb getest, reageert de Triaxis ook niet op mijn midisignalen van mijn Kitty Hawk-voetpedaal. Maar ik weet niet of dit aan elkaar gerelateerd is.
Maar ik wil eerst beginnen, om de knoppen op het voorpaneel weer werkend te krijgen.
Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Ik vraag me ook af of het daadwerkelijk de knoppen zijn die niet meer functioneren, of dat het het display is die niet wordt gerefresht.

Burny Lawsuit:
Dat laatste kun je testen door te luisteren of er een verschil is als je tussen twee of meer presets schakelt. Verder denk ik dat het wel eens met een soort bios-batterij te maken zou kunnen hebben. Meestal een knoopcel die het geheugen voedt wanneer het apparaat is uitgeschakeld. Ik heb iets vergelijkbaars wel eens meegemaakt met een Peavey Tubefex. Je moet wel even de Triaxis openschroeven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ricotjuh:
Oke ik zal dat wel eens gaan proberen. Heb begrepen dat de unit 7jaar ongebruikt in het rack heeft gezeten. Heb 'm gisteren al open gehad. Om te controleren of de flatcable van de buttons nog goed zat. Maar daar had ik niets geks kunnen vinden...

Ricotjuh:
Net even getest, maar er gebeurt niets met het geluid als ik ook maar één van de knoppen indruk. Hij lijkt dus nergens op te reageren

Burny Lawsuit:
Ik kom helaas ook niet veel verder met mijn beperkte kennis. Je zou nog met een loep de soldeerverbindingen van de interface kunnen controleren op breukjes. Een mailtje aan de td van Mesa biedt misschien nog mogelijkheden. Ik heb ze ook wel eens gemaild en altijd antwoord gekregen. Nu ben ik niet thuis , maar ik kan het rechtstreekse mailadres wel voor je opzoeken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie