Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: The Range werkt niet  (gelezen 209 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 420
  • Quo
Re: The Range werkt niet
« Reactie #15 Gepost op: 26 maart 2020, 12:38:20 »

Ergens een soldeerbrug dan?
Zal vanavond nogmaals alles nalopen


Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8295
  • teveel info...
Re: The Range werkt niet
« Reactie #16 Gepost op: 26 maart 2020, 17:34:22 »
van Basis naar Aarde. 1 => Opnieuw meten met multimeter op 200k stand. 340 (bij 2000k stand, 200k geeft 1)
- van Basis naar de voedingslijn. 1 => Opnieuw meten met multimeter op 200k stand. 63

Heb een zwarte (rode collector stip) oc 44 en een EFT83C transistor gebruikt

De weerstand van de Basis naar Aarde is te laag, deze zou 470k Ohm moeten zijn (inderdaad op stand 2000k).
De weerstand van de Basis naar de voedingslijn is redelijk.

De transistoren die je gebruikt hebt zijn beide germanium.
Heb je een silicium PNP transistor die je kunt gebruiken als test?

Offline Andries

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 420
  • Quo
Re: The Range werkt niet
« Reactie #17 Gepost op: 26 maart 2020, 20:28:22 »
Alles nog eens nagelopen en met een loep bekeken...weerstandswaarden via kleurcodes kloppen.
Morgen naar de plaatselijke electronica winkel en nieuwe componenten kopen.
Heb nog een pcb'tje liggen en ga gewoon opieuw beginnen. Kan het alleen niet uitstaan dat ik zo'n simpel circuitje niet aan de praat krijg. >:( >:(
4x eerder zonder problemen een range(master) gemaakt, maar deze heeft er echt geen zin in. ;D

Diydave en Flo bedankt voor jullie tijd en moeite. ;)
Binnenkort zal ik een bouwverslagje plaatsen van een werkende range (master)