Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: [Gefixt] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)  (gelezen 92 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gms007

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 8
  • Wat een geweldig forum
[Gefixt] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)
« Gepost op: 28 april 2021, 21:24:55 »
Hi allen,

Na bijna een decennium (studeren etc.) geen pedaaltjes te hebben gebouwd, is het toch weer wat gaan kriebelen en nu heb ik enkele projectjes lopen (er komen misschien nog een paar topics de komende tijd  :o). MAAR... nog niet allemaal met succes.

Afgelopen dagen heb ik de laatste hand gelegd aan de Aion Stratus (zie: https://aionfx.com/app/files/docs/stratus_documentation.pdf).
Alles netjes aangesloten en toen... niks. Zelfs de LED gaf geen respons en in by-pass geen geluid.
Nu herinnerde ik me dat het dan hoogstwaarschijnlijk aan de bedrading zou liggen maar ik zie zelf de fout niet. Dus maar wezen trial-and-error'en maar vooralsnog zonder succes. Ik heb ook zoveel mogelijk soldeerpunten bekeken en zie nu niet 1-2-3 iets geks.

Hierbij 3 foto's. Kleine NB: de 3 groene draadjes die naar de input lopen zitten meen ik op de verkeerde plek. Maar de bedrading tussen in en out heb ik dus in alle mogelijke combinaties geprobeerd om signaal in by-pass te krijgen >> geen succes.

https://www.dropbox.com/s/rbciekt4peg5t4o/IMG_20210428_204538.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/9z9unv611e4w29c/IMG_20210428_204625.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ws5modrt9atwtgq/IMG_20210428_204634.jpg?dl=0


Wat heb ik tot mijn beschikking:
- multimeter;
- audio probe;
- soldeerbout;
- vastberadenheid.

Concrete vragen:
- klopt mijn bedrading?
- wat is nu het handigst om eerst bij langs te lopen?
- welke metingen moet ik precies doen met de multimeter en waar?

Alle kennis is een beetje roestig, dus vandaar dat ik me goed noobie voel ^^
« Laatst bewerkt op: 7 mei 2021, 18:09:03 door gms007 »

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8381
  • teveel info...
Re: [HELP] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)
« Reactie #1 Gepost op: 29 april 2021, 12:39:35 »
Als eerste:
Mijn zelfgebouwde effect doet het niet, en nu?
https://newtone-online.nl/forum/index.php/topic,2432.0.html

Ik zou beginnen met het meten van de voedingspanning op de printplaat. Daarna het doormeten van verbindingen van de bedrading.

Offline gms007

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 8
  • Wat een geweldig forum
Re: [HELP] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)
« Reactie #2 Gepost op: 2 mei 2021, 21:46:32 »
Thnx voor advies. Even een andere DC aansluiting gepakt en toen was de spanningsinvoer iig goed. Maar het uiteindelijke probleem was het verkeerd om plaatsen van de twee LEDjes (die dienst doen als diode). Dus een van de meest logische tips was het antwoord: check of je alles goed aangesloten hebt! ;)

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1392
  • Rap is just short for Crap!
Re: [HELP] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)
« Reactie #3 Gepost op: 2 mei 2021, 23:27:32 »
Dat geeft toch een lekker gevoel. Zelf opgelost!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline gms007

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 8
  • Wat een geweldig forum
Re: [HELP] Aion Stratus (Tubescreamer TS-808)
« Reactie #4 Gepost op: 7 mei 2021, 18:08:49 »
Zeker! Klinkt ook zeker lekker  ;D