Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Effect apparatuur / Re: Nog een Seymour Duncan 805 bouwen
« Laatste bericht door Buzzel Gepost op 30 december 2024, 15:24:48 »
Flo is me te snel af, met het betere antwoord!  ;D Top antwoord.
12
Effect apparatuur / Re: Nog een Seymour Duncan 805 bouwen
« Laatste bericht door Flo Gepost op 30 december 2024, 15:23:27 »
De Seymour Duncan 805 heeft een actieve EQ regeling. Het zijn 3 gyrators net als in een Boss GE7 EQ pedaal waar er 7 in zitten.
De 3 frequentie banden zijn: 90Hz, 800Hz, 4,6kHz. (Zie schema.)

Gyrator EQ info:
https://sound-au.com/articles/gyrator-filters.htm

Welke frequenties wil jij kunnen regelen?

Gyrator EQ calculator:
http://www.muzique.com/lab/gyrator.htm

Als ik de eerste gyrator (90Hz) van het schema in de calculator stop, krijg ik 87Hz met een Q van 4,62.

Met de gyrator calculator kun je zelf component waardes aanpassen en kijken wat de gevolgen zijn.
Probeer de Q factor ongeveer hetzelfde te houden bij aanpassingen.

13
Effect apparatuur / Nog een Seymour Duncan 805 bouwen
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 29 december 2024, 22:39:55 »
Een hele tijd geleden heb ik een Semour Duncan 805 Overdrive gebouwd en deze naar volle tevredenheid ingezet.
Ik maakte hem omdat ik behoefte had aan een TS -achtig pedaal met driebands-toonregeling. Nu vind ik de eens zo geliefde TS 808, die er in de effectenbak naast zit, zelfs een tikje in het niet vallen naast de 805.
Dus heb ik het plan opgevat nog een SD 805 te bouwen om hiermee twee preset tubescreamergeluiden te kunnen gebruiken.

Maar de volgende wil ik graag iets anders voicen. Ik heb veel geëxperimenteerd met verschillende IC's en dat maakt wel wat verschil in sound, maar eigenlijk wil ik de toonregeling aanpassen.
Het middengebied ligt nu meer in het hoogmiddden en de basregelaar bedient de lage frequenties niet in het voor mij juiste gebied.
In de nieuw te bouwen 805 wil ik het laagmidden wat meer aanwezig hebben en de bassen mogen wel iets dieper. De trebleregelaar werkt overigens prima.
Het mooist zou het zijn als ik middels twee switches (één voor het midden en één voor het laag) ook terug kan naar stock.
Is dit haalbaar? En zo ja, welke componenten moet ik vervangen?
14
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Buzzel Gepost op 19 december 2024, 09:39:03 »
Ik meen van wel, zal het nog even controleren heb er ook wat aan mijn huidige pedalboard zitten. Goed opgemerkt! Anders wordt het de nj3fp6p-bag, die is van plastic.
15
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Flo Gepost op 18 december 2024, 18:37:15 »
Zijn die neutrik jacks NJ3FP6C-B eigenlijk wel geisoleerd? Ze hebben een metalen behuizing...
16
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Flo Gepost op 18 december 2024, 17:43:33 »
Leuk, hou ons op de hoogte ajb het is een interessant en uitgebreid project.
17
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Buzzel Gepost op 18 december 2024, 17:20:54 »
Bedankt voor het meedenken Flo. Uiteindelijk wil ik een plug-en play oplossing hebben waarbij ik tijdens een optreden zo min mogelijk of na te denken. Pedalen dansen, zingen, oppassen dat iemand geen bier over je spul heen gooit etc. leid enorm af van het daadwerkelijke muziek maken. En het is natuurlijk onmeundig (lees: heel erg) mooi om te maken.

- De Interne patchbay is voor toekomstige flexibiliteit. Ik hoef alleen maar de bedrading op de lade zelf aan te passen als ik iets wissel op mijn pedalenplank. Als ik 1 patchkabel tot en met de FX switcher wil vervangen moet de bekabeling voor de complete flightcase los worden gemaakt. De interne bedrading zit vast en de patchbay zijde voor interne bekabeling is ook voorzien van locking neutrik jacks. Die komen ook niet los (en zijn standaard geïsoleerd uitgevoerd). Hoe dat 60,- meer kost weet ik eerlijk gezegd niet meer (de grote excel staat ergens anders geparkeerd, wellicht rekenfoutje... want ik kom nu ook niet op dat verschil).
- Het 19" patchpaneel worden ook allemaal locking neutrik jacks (NJ3FP6C-B). Die hebben een 10A 500volt rating, dus maak ik mij niet zo'n zorgen om slechte verbinding. Ik gebruik een two-notes loadbox en de jacks die daar opzitten heb ik minder vertrouwen in (laten makkelijk los). Bedoeling is wel dat externe bekabeling alleen met geweld 'zomaar' los kan om zodoende zo veel mogelijk betrouwbaarheid in het rig te bouwen. Ik kan toekomstig nog upgraden naar speakon als ik dat wil.
- Mijn ervaring is dat een 19" patchpaneel zeer gewenst is. Ik heb voor mijn band ook een In-ear/Pa rig gebouwd. Omwille van geld hebben we het daar achterwege gelaten (want extra patchkabels en plugs + soldeer werk). Het doorlussen naar FOH voor sommige gigs kost nu een half roeren in de flightcase. Een Patchpaneeltje is lekker fool-proof.

toegegeven kent dit project redelijk wat scope-creep, de RJM switcher is zeer duur maar een toevoeging omdat een kennis ook een RJM switcher heeft gekocht en ik erg onder de indruk ben van het verschil tussen mijn goedkope morningstar switchertjes die ik eerst in gedachten had. Onder de noemer "als je het doet moet je het ook goed doen" krijg je dus dit patchkabel feest als gevolg  ::)

Mocht het project groen licht krijgen van mijn portemonnee zal ik er zeker een klein bouwverslagje van maken!

18
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Flo Gepost op 18 december 2024, 14:30:21 »
Zo dat ziet er uit als een flink plan. Mooi overzicht zo.

Je vraag is over de audio connecties van de switcher naar de patchbays in de lades, toch?
Aangenomen dat de switcher vlak bij de lades in dezelfde 19" rack gemonteerd zit, zijn de audio connecties kort en hebben aardlussen weinig oppervlakte dus ik zou geen extra brom problemen verwachten.

De gedeelde aarde bij Send en Return met een stereo jack kabel lijkt me daar geen probleem.

Maar... de stereo jack op de patchbays (die je dan zelf gaat maken neem ik aan) zijn wel een afwijking van de standaard van mono jack gebruik wat in de rest van je setup gebruikt wordt. Zo'n afwijking kan je later toch opspelen.
Waarom kost het 60 euro meer om mono kabels te gebruiken? Zoveel kosten 9 mono patch kabeltjes toch niet denk ik?

En gebruik geisoleerde jacks in de patchbays (als je deze zelf maakt). Dat scheelt weer een hoop onderlinge aardverbindingen.

Eigenlijk vind ik de patchbays in de lades een beetje overkill. Het zorgt ook voor extra kabels zie je nodig hebt.
Heb je die patchbays wel nodig? Je kunt de audio kabels uit de switcher toch eenvoudig direct naar de pedalen in de lades brengen zonder een patchbay ertussen per lade lijkt me?

Ook de jacks op het 19" patchpanel wil je geisoleerd hebben, met name waar de speaker signalen doorheen gaan.
Zo wie zo is dat een beetje tricky met die speaker signalen naar je 19" rack, aangezien een speaker signaal tientallen volts kan zijn en er een behoorlijke stroom kan lopen door de speaker kabels.
Ook dit 19" patchpanel is mss een beetje overkill... Zou je die niet kunnen weglaten?

Ik zit maar wat te brainstormen...
19
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Buzzel Gepost op 17 december 2024, 22:03:01 »
Voor je complete beleving, dit is momenteel het plan  ;D (zie bijlage)
20
Effect apparatuur / Re: Patchbay vraagje
« Laatste bericht door Buzzel Gepost op 17 december 2024, 08:12:45 »
Hoi Flo, het is nu allemaal nog een plan in een excel sheet. De switcher wordt zéér waarschijnlijk een RJM effects Gizmo (https://www.rjmmusic.com/effect-gizmo/), deze wordt apart gevoed. De lades met pedalen ga ik voeden met Cioks SOL of DC7 (afhankelijk van aantal pedalen), dat is allemaal geïsoleerd.

Tweedvoudige mono-jack kan zeker, gezien de schaal van het project kost dat 60 euro meer aangezien ik 10 loops heb. Als ik een Stereo jack kan gebruiken scheelt mij dat dus 10 plugs en 10 jacks. Zie ook het zeer heldere tekeningetje, die situatie gaat straks dus 10x voorkomen. De patchbay komt 2x voor en is elk voor 5 loops.

Edit: voor wat inspiratie, https://www.nicerackcanada.com/photos, veel van de racks hier maken ook gebruik van de RJM switcher, lades met pedalen en daar tussen een patchbay. En daarnaast ziet het er natuurlijk wel zeer mooi uit :)
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10